Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Monday, July 6, 2015

Mekap | Wajah Cerah Sekata dengan COLLAGEN CC CREAM - Raily Cosmetic

Assalamualaikum

Pernah tak korang (pembaca wanita) berdiri seketika di meja mekap, depan cermin, merenung alat mekap dan keliru untuk pakai mekap yang mana 1 ?? Pernah tak.... jeng3... Orang kata, perempuan ni jenis yang blur-blur sikit bab membuat pilihan, haha. Walaupun tak semua wanita blur, salah seorang yang blur itu adalah saya ! Lalalaa.. 

Contohnya kan, hari ini kena keluar jumpa customer. Lepas jumpa customer nak photoshoot tudung. Lepas photoshoot tudung nak jumpa kawan lama, so nak selfie banyak2. Ada 3 'event' hari ini. Maka, pening lah aii nak mekap jenis mana ni?? Bagi seorang yang blur, mekap yang paling sesuai adalah natural mekap ! Haha... Natural mekap ni paling selamat dikenakan. Tak over dan tak selekeh. Rilek-rilek sahaja... 


Sejak ada CC CREAM RAILY COSMETIC ini, memang  setiap kali nak mekap, Rara akan pakai cc cream ni. Jujur sejujur jujurnya, sejak guna cream ini, Rara tak lagi pakai foundation. Bedak pun tak pakai. 
Kalau awak-awak nak tahu, CC CREAM ni stands for collagen cream.. Dalam cream ni ada kolagen yang membantu untuk ; merawat kulit wajah dari dalam, menganjalkan kulit wajah, 
menutup cela dan pigmentasi di wajah, dan lain-lain lagi u all boleh baca di website di bawah :)


atau hubungi 
Dyah Mia
+6011 3295 8062
+6017 903 2179

As for myself, sejak Rara guna cream ni, perubahan yang Rara dapat lihat antaranya ; 
- Kulit semakin cerah dan pinkish 
- Kulit muka jadi lembut dan anjal,
- Parut jerawat jadi pudar 
- Kulit muka lembap dan tidak kering lagi...

Tapi kejap.. Mula-mula masa Rara cuba pakai cream ni, tak selesa sangat. Rasa macam 'mekap cair' ! Tapi rupa-rupanya bukan salah cream ni. Sebab hakak yang tak pandai pakai. Haha. Ok adik-adik. Ni kak Rara nak ajar cara pakai cc cream Raily Cosmetic.. 
1. Picit krim ke jari atau span 
*Tidak perlu banyak, sedikit sahaja sudah cukup* 
2. Sapu pada zon T atau mana-mana ikut kesesuaian masing-masing 
3.Sapu rata-rata seluruh muka dan leher jika mahu. 

Pointnya disini, cream ni pakai sikit sahaja dah elok :) kemain masa mula-mula pakai putih melepak, silap tu... pakai ala kadar je, hasilnya luar biasa, Natural ! Lagi satu, Rara perasan cream ni makin lama makin glowing... tak macam cream lain makin lama makin comot.. alalalalaaa. ala sayang...Selain itu, Krim ni halal dan tak ada merkuri.. usah bimbang tentang itu..ya..

Kalau kita pakai cream lain macam krim siang,bedak yang dibasahkan dengan span, atau foundation, kita dapat rasa kat muka kita yang kita ni kasar sebab lapisan mekap kita.. Tapi kalau cc cream ni, rasa smooth je.. rasa macam tak pakai apa-apa..malah, bila sentuh kulit, boleh rasa lembutnya haiii... ni kalau dah bersuami ni kompem encik suami puji setiap hari. Opppps. =P 
Tanpa foundation,bedak,conclear atau sebagainya.. hanya cc cream sahaja :) 
*lipstik & eyebrow kategori lain ya*

Last picture, di bawah adalah perbezaan tak pakai krim dengan pakai krim CC CREAM 

Picture ni tak di'filter' kan. Memang bila pakai cream jadi cerah la kulit. Tak nampak kusam dah :) 

Berminat ? 

atau hubungi  Dyah Mia
+6011 3295 8062 |  +6017 903 2179

Jemput LIKE FB RailyCosmetic untuk mendapatkan info terbaru dan harga promosi ya !
Selamat mencuba 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Post a Comment

Popular Posts