Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label Jalan2. Show all posts
Showing posts with label Jalan2. Show all posts

Friday, May 12, 2017

Hashtag throwback

Assalamualaikum

Baca tajuk pun dah tahu kan, hari ni entry bergambar yang throwback je.. hehe. Bukan tak ada bahan lain, ada je. (sampai confuse nak update ke tak) Tapi tetiba rasa nak tb outing kami 3 bulan lepas. So perkenalkan... kawan-kawan Rara.. hehe.

Mek Cah (Hazanis) 
Nur (Wan Nur) 
Qiqi (Qiqiey Khairuddin) 
Mar (Mariatul Faridah) 

Usually, ada lagi sorang iaitu Anis Zahirah tapi masa ni beliau sedang berada di luar negeri. Huhu. Hai Anis, nanti kita dating lagi yeee.

Dah lama tak jumpa kawan-kawan sebenarnya, sebab masing-masing ada life sendiri kan, macam Sasa ngan Nur tu, sibuk dengan bisness plus jaga anak. Hihi. Mar sibuk ngan bisness dia, Qiqi? Sibuk dengan kerja and study dan Rara masa ni sibuk jaga perut..baru balik dari Sabah (Mengandung almost 9 bulan dah wei. Haha) Masa ni Rara ada di Kelantan sebab dah mula cuti bersalin. So dapatlah jumpa kawan-kawan semua.. Hee. 



Sasa, Rara & Nur 

Melayan anak Nur :) 

 wefie :)


Oh ya, Mar masa ni sedang pregnant juga... dalam  6 or 7 bulan kalau tak silap. (Sekarang dalam pantang dah) 



Anak-anak penyeri suasana hehe. Geram tengok bebudak comel ni, rasa nak kunyah-kunyah je ! Licha and Medina, muahhhh! 


Outing kami tak lama sangat pun, yela mana leh nak lama-lama macam anak dara dulu dah. Ada anak dan suami untuk diberi perhatian lebih. hehe. Lepas makan2, gosip2, wefie2,window shopping sikit, balik ler. 

Well thanks girls for your precious time, hope to see you again next time. Till we meet again.. Outing kali ni Rara dapatlah serba sedikit ilmu menjadi mak yang disampaikan percuma oleh ummi Mek Cah dan Ummi Nur ni.. heee. 

Adios ! :) 

Credit : Pictures from handphone korang.. Gallery whatsApp. Haha. #throwback 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, June 16, 2014

Bersama eWana.fm @ Segmen Hai Blogger !

Assalamualaikum

Hari Jumaat lepas, Rara dan Ena (Aina Roseberry)  berpeluang untuk memeriahkan konti  eWana.fm dalam segmen Hai blogger ! :)  Kami  dijemput oleh  orang kuat  Hai blogger iaitu Halim Brothers. Segmen ini adalah untuk memberi peluang kepada bloggers bagi merasai sendiri pengalaman menjadi DJ dan berkongsi mengenai blog masing2 sepanjang waktu on air.


U olls mesti tertanya-tanya  pasal kewujudan eWana.fm ni kan? Haaa... Kalau u all  nak tahu, eWana.fm ni merupakan radio internet. Ia memudahkan pendengar berinteraksi secara live dengan DJ bertugas dengan menggunakan teknologi terkini secara audio, video dan elemen interaktif seperti internet chat, internet video call dan lain-lain.  

Kalau macam Rara sendiri, first time dengar eWana.fm ni masa Syasya Solero di jemput ke sana dan promote di fb dia. "Macam cantikkk je. Macam comellll.. jerrr."









Now,giliran kami plak ke konti ni.. tp bukan sbb viral video la..Hehe..Kami datang as a blogger. Alhamdulillah, teruja. First time masuk konti dan jadi DJ yang tidak terlatih. Hehe.  



Lokasi eWana.fm ini adalah berdekatan dengan Wangsa Walk. Sangat mudah untuk dicari kalau lepas nie rakan-rakan blogger lain nak join. Yaaa.. Tapi kami ni, sebab kali pertama pergi sana.. kami tak tahu jalan nak pegi eWana, tapi dengan bantuan Brado Kapak, kami selamat sampai. Thanks BK ! *Dengan muka baru bangun tido lagiii.. hehehe*

Straight from ig ena. Sambil tunggu Brado Kapak 

Bila sampai kat sana, Halim jemput kat bawah. Tak perlu terkapai-kapai. Tq banyak2 :)  Lepas masuk konti, kami diberikan taklimat oleh kak Sya dan Halim sendiri, mengenai perkara-perkara yang perlu kami tahu mengenai segmen ini, cara mengendalikan benda2 alah dalam konti tu dan sebagainya lah.. Dan perkara yang paling penting, mestilah pengisian yang perlu kami kongsikan bersama pendengar eWana.fm. Bukan saja-saja sembang kosong ya.... ( padahal merapu jugak banyak,nerves! )

Study sebelum ke udara. Flyyyy

Antara perkara yang perlu kami buat dan kongsikan adalah promo hai blogger, pengenalan diri, pengisian blog, dan cara untuk hubungi kami serta perlu mempromosikan aplikasi terbaru Hai Blogger dan Facebook Page Hai Blogger!


Install ---> HaiBlogger! 

Start | Ena ngn Rara sama-sama ''Ena dulu lah ! Akak dulu lah ! Ena dulu lah !''  Hahahaa.. last2 okayy laa i olls kan kakak..kena la tunjuk contoh kat budak manja neh. Kan..Haha..Okaayyy kak Rara dulu..Mula2 susah sangat nak buat.. padahal just kena promote je kot. Tergagap la tersasul la terjerit la ter (tercirit tak de ok!) ter macam-macam la.. Pastu lama2 ok dah... cakap macam tengah present assignment jer. Poyo poyo poyo angattt... Lol.


*kalau salah cakap tu buat-buat tak dengar hokeh,jangan kutuk ! haha..*

Lepas habis sejam Rara ke udara.... wow terbang ke udara kau... Giliran Ena plak, masa Ena tengah ke udara, Rara snap-snap pictures. Sebab ena tak bagi masuk ! Argghhh. Segan kateko... hahakssss...

Bersambung.... 


 Hai semua, jemput dengar Rara membebel  perkongsian Rara malam nie, pukul 8 malam tau. Google jer www.ewana.fm . 

Terusssssssssssssssss..... 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, May 25, 2014

Food Review by bloggers @ U-Cafe Restaurant.

Assalamualaikum

Konon2 ini entry sambungan kepada entry tempoh hari, 

Yaa.. Memori kali pertama pergi food review, memang tak sangka yg blogger kena makan sebanyak tu. Hehe. Seronok.. Ekceli Rara nie bukan jenis ''pemakan tegar'' , tengok body la, kerempeng nak arwah =P Tapi bila ikut bloggers otai nie pergi food review, selera makan naik mendadak. haha.... 

Aina Roseberry nie la yang bertanggungjawab bawak Rara..Kalau dia tak ada, memang tak kan pergi kelumpo sorang2... mek maroh.. he. Tq Aina. XoXo ! Thanks juga kepada kak Ida Baharum sebab approve blog Rara. :) 


 Nie air yg Rara pilih.Fresh Lemon Honey Drink. 
Sampai2 kunyah anggur dalam tu dulu. Ngapp. Ngapp. Sedap sangat,errr mintak dua gelas lg boleh? 


Nah.. antara menu yang kami cuba. Semua sedap... kalau tak caya tengok apa yang dorang tulis kat blog masing2. Dorang pandai tulis, iteww merangkak rangkak. Hihi. Malu. 



Ok selamat ber-blogwalking u olls =p

 
 Yang nie tak nak ulas apa2. No komen please. Heee. 


 Nie Rachel. Dia tengah terangkan pasal makanan2 yang disediakan kepada kami. Dari segi style, pakej,harga dan lain-lain. Sorang lagi Jonathan. Mereka ni manager restoren ni. Siap bagi kami taklimat lagi, bagusnya.. senang kerja kami.Semua maklumat dah sedia ada. Camni arr manager terbaikkk :) 


Camni arr kalau nak jadi  blogger food review.. umm umm ambik gambar dulu baru boleh makan... hehe. Tu belum masuk part selfie dgn makanan lg tu :) 


 Jangan marah ea nak tempek gambor dinding.... Smart kan? 


 Mari2.. mari pilih menu minuman... istimewa di U-Cafe Wangsa Walk 

Next... curik gambar dari blog Ena. Lawa sikit. Tab Rara kamera belakang mcm... *&% :) 
Memandangkan Rara nie pemalu plus sopan santun (uwerk!) so bergambar pun ngan kakak and adik2 jer... hee.. heee... Segan ekceli..semua baru kenal.. Ngan Ena sendiri pun baru first time keluar sama-sama walaupun tinggal berdekatan. Tapi sekarang nie dah hampir tiap hari kuar sama-sama dah. Hee. 


 Oh memang tak pelik langsung kalau Rara paling pendek... hihi. Dalam gambar kelas pun paling pendek gak -_- mujur la kiut . *panggg sebijik*


Kite ngn blogger-blogger otai... Ahh segan la cmni. Kite ke paling kanak2 kat sini? *panggg lagi sebijik


 Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, May 14, 2014

Nak makan sedap-sedap? Jom ke U-Cafe, Wangsa Walk!

Assalamualaikum

Hi semua.. apa khabar? Dah makan belum? 
Ececeee.... tanya orang dah makan ke belum ya... Bukan apa.. hari ni Rara nak kongsi sikit tentang tempat makan yang best dan menu yang super sedap daripada restoren yang ekslusif  iaitu... U-Cafe
Entry kali ni, Rara fokus pada menu yang ada dulu ya. Yang lain-lain, coming soon :) 

Okay ini alamat penuh restoren ni. Jemputlah datang ya.

U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia

Ok dah, jemput tengok apa yang kami makan.. ^_^ 

Penang Curry Laksa : RM 13.90


Nasi Bonjori : RM 13.90


Salmon Fillet : RM 39.90

Spaghetti Aglio-Olio with Seafood: RM 26.90


 Penang Char Kway Teow : RM 10.90


 Popcorn Chicken Green Salad : RM 14.90

Buat pengetahuan semua,  U- Cafe ni ada beberapa lagi cawangan di tempat lain sekitar Kuala Lumpur iaitu di Sungai Wang, Jalan Sultan Ismail dan ini, Wangsa Walk, Wangsa Maju. Apa yang perlu anda tahu tentang U-Cafe Wangsa Walk ni, ialah.... ia merupakan satu-satunya cawangan restoren yang pork-free . Kepada kawan2 muslim, jangan silap pergi pulak ye. Hehe. Jadi, Restoren U-Cafe kat Wangsa Walk ni 100% halal, boleh tengok sendiri sijil halal ya... no more was-was. Awesome. 

 Fried Rice in Japanese Style : RM 17.90

 Pan Fried Kway Teow with Beef : RM 10.90


 Stir Fried Glass Noodle with Soft Shell Crab : RM 17.90

 Nasi Lemak : RM 13.90

 Combo Platter : RM 26.90


 Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel : RM 17.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk & Season Vegetables in Yam Basket Rice : RM 20.90


 Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop : RM17.90

 Fried Kailan with Salted Fish : RM 13.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk (Big) : RM 38.90

Classic Chicken Carbonara : RM 18.90

Stir Stewed Chicken with Three Cups Soya Sauce (Big) : RM 20.90

Honestly memang sedap makanan kat sini, kalau boleh, tak nak share. Haha.. nampak tak tamak di situ... Macam-macam jenis ada... Japanese style,Chinese Style, Asian style, dan lain-lain. Ikut sedap rasa kita lah nak yang macam mana... order je :) 


Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan bolehlah hubungi krew mereka di :
1) 019 3133668 ( Rachael Chin)
2) 03 21429686 (Cawangan Sg.Wang)
3) 03 41319686 (Cawangan Wangsa Maju)


By the way ini kali pertama Rara join food review bloggers, selain daripada dapat kekenyangan, dapat kawan-kawan baru :) They all tersangatlah sporting n havoc. Hahaha. Tak caya? Tengok nii.. 



Heheee... terbaikkkk ahhhhh sisters2 semua.. nak upload lagi gambar, wait n see :) Tataaaaaaa....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, April 17, 2014

10 Reasons Why Traveling Makes You A Better Person

Assalamualaikum


1. Learning to be alone.

Have lunch with yourself. Sit with your thoughts and be okay with them, whatever they are. Love yourself whole-heartedly, especially in times of solitude. And when you think you can’t sit alone any longer, order coffee and a dessert.

2. Relying on the kindness of strangers.

Foreignness does not prevent random acts of kindness. Accept them. Give them. Appreciate them.

3. Learning to live with less.

This does not mean claiming hardship. Let this manifest in small ways. Recognize your fortunes. Be humbled.

4. Learning that plans change and you will have to adapt.

Itineraries are guidelines, not rigid measurements of experience. The best experiences are often not scheduled or anticipated. Expect the unexpected and learn to love it.

5. Enjoying the moment.

Forget the missed bus and enjoy the culture that can be experienced in one hour waiting at a bus stop. Stay in the present.

6. Forces you out of your comfort zone.

Practice speaking that language you learned. Try the cow tongue. Make new friends.

7. Learning to be patient.

Don’t rush through the museum. Don’t rush through your meal. Don’t bounce your leg up and down or roll your eyes. Don’t yell at anyone for reading the map wrong and getting lost. Don’t worry, you’ll get there.

8. Learning you can’t assume. 

Try looking at things a different way. Ask questions. Let this open up a new realm of thought and possibility.

9. Missing home.

Appreciate family, friends, and loved ones. Appreciate the comfort of mundane routines. Find a new found respect for the life you often wish to escape.

10. Goodbye is not forever, life has endless possibilities. 

Family becomes more than just blood. Never say goodbye to the people you meet and the places you see. Cherish the new families and homes you’ve gained. Keep in touch and look back with fond memories from time to time.



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, November 1, 2013

Pasal makan

Assalamualaikum 

Bermula tgh hari tadi, life is dull. Why? Sbb... i'm home alone ! Huhuhu. 2 org housemates balik kelumpo umh kakak depa, 2 org lg pegi kem utk program sekolah mereka.. Maka tinggallah aku bersendirian kesepian kegersangan. *eh! 

Aku kan bosan kan, pastu aku wechat la ngn kawan aku. Best dia, dah master pun sekarang. Dia tanya duk buat apa, aku ckp la duk tgk blog, tp x tau nak update ape. Then dia ckp update pasal makan. 
Aku pun ; 

okay :D

By the way, ada lg x yang belum LIKE iklan wechat Rara? Ala yg saaaantek tuuu.hehe perasannya. Bro Framestone yang edit tau. Then disend oleh Emas Putih kat aku supaya aku post kat fb aku.. Haaa... LIKE la. 
                       ******************
Ermmm...apa td? Pasal makan kan. 
Dah tu nak cakap apa? Cakap pasal penjagaan makanan ke? atau pasal jadual makan aku? Atau makanan kegemaran? 

Sejak dua menjak nie makanan dgn aku mmg kamceng,ibarat kuku dengan pengilat kuku tau. Kalau pukul 10 x pegi kantin lg,aku dah rasa aiiiiiii lain mcm dah, rasa mcm aiii lapar nye bila nak habis kelas nie aku nak g makan nie. muehehee. Padahal pagi2 sebelum pegi sekolah aku da makan biskut biskutan dan minum segelas milo da. Patutnya xde la cpt sgt rasa lapar tu dtg. Hmm,tp tu lah. 

Aku lain la skg, lain sgt. x paham aku. 

Dulu kan, aku breakfast pukul 1 pun okay lg. Lunch pukul 5. Dinner plak pukul 12. Itu pun dalam mimpi je. Thats means, aku x amalkan makan malam sgt dulu. hehehe. 

But now.. kalau skip makan sikit mula lah perut kecik comel nie merengek2 minta belas kasih sayang. Aduyaiiiiii. Susah tau mummy mcm nie. 

Awas ! Jgn pelik dgn bawang merah tersebut. - Sepatutnya hias dgn bawang besar tp bwg besar out of stock daa.
hahaha -_-
Savoury..yummmy ! ^_^
Nyum nyum scrumptious u noe... aumm
Dia punya kuah kacang,i extremely pleasing it too - luscious !  hehe
Eh ini pun ada. Time lapor semua sedap ann <3
Ini wolang makan byk xpe maaaa.... talak gumuk jugaa.. ^__^ 
Pun ade. hehe. 
**********************************************************


  Hadits Nabi Muhammad SAW.,
إياكم والبطنة في الطعام والشراب فانها مفسدة للجسم وتورث السقم عن الصلاة
وعليكم بالقصد فانّه اصلح للجسد وابععد من السرف
Artinya ; “Janganlah sekali-kali makan dan minum terlalu kenyang karena sesungguhnya hal tersebut dapat merusak tubuh dan dapat menyebabkan malas mengerjakan salat, dan sederhanakan kalian dalam kedua hal tersebut, karena sesungguhnya hal ini lebih baik bagi tubuh, dan menjauhkan diri dari sifat israf (berlebihan).” (H.R.Bukhari)


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts