Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts

Friday, May 12, 2017

Hashtag throwback

Assalamualaikum

Baca tajuk pun dah tahu kan, hari ni entry bergambar yang throwback je.. hehe. Bukan tak ada bahan lain, ada je. (sampai confuse nak update ke tak) Tapi tetiba rasa nak tb outing kami 3 bulan lepas. So perkenalkan... kawan-kawan Rara.. hehe.

Mek Cah (Hazanis) 
Nur (Wan Nur) 
Qiqi (Qiqiey Khairuddin) 
Mar (Mariatul Faridah) 

Usually, ada lagi sorang iaitu Anis Zahirah tapi masa ni beliau sedang berada di luar negeri. Huhu. Hai Anis, nanti kita dating lagi yeee.

Dah lama tak jumpa kawan-kawan sebenarnya, sebab masing-masing ada life sendiri kan, macam Sasa ngan Nur tu, sibuk dengan bisness plus jaga anak. Hihi. Mar sibuk ngan bisness dia, Qiqi? Sibuk dengan kerja and study dan Rara masa ni sibuk jaga perut..baru balik dari Sabah (Mengandung almost 9 bulan dah wei. Haha) Masa ni Rara ada di Kelantan sebab dah mula cuti bersalin. So dapatlah jumpa kawan-kawan semua.. Hee. 



Sasa, Rara & Nur 

Melayan anak Nur :) 

 wefie :)


Oh ya, Mar masa ni sedang pregnant juga... dalam  6 or 7 bulan kalau tak silap. (Sekarang dalam pantang dah) 



Anak-anak penyeri suasana hehe. Geram tengok bebudak comel ni, rasa nak kunyah-kunyah je ! Licha and Medina, muahhhh! 


Outing kami tak lama sangat pun, yela mana leh nak lama-lama macam anak dara dulu dah. Ada anak dan suami untuk diberi perhatian lebih. hehe. Lepas makan2, gosip2, wefie2,window shopping sikit, balik ler. 

Well thanks girls for your precious time, hope to see you again next time. Till we meet again.. Outing kali ni Rara dapatlah serba sedikit ilmu menjadi mak yang disampaikan percuma oleh ummi Mek Cah dan Ummi Nur ni.. heee. 

Adios ! :) 

Credit : Pictures from handphone korang.. Gallery whatsApp. Haha. #throwback 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Friday, December 12, 2014

Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap

Assalamualaikum

Review produk | Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap | Bulan ramadhan yang lepas adalah kali pertama Rara diperkenalkan dengan minuman susu nutrigoat ini. Pada mulanya terasa 'berat hati' nak minum sebab minuman ini sah-sah susu, dan sangat jarang Rara engkau ni nak minum susu.... hehe... Tapi disebabkan kawan-kawan blogger cakap susu nutrigoat miracle 8 ini sedap, maka terpengaruh jugalah Rara ingin mencubanya. Alhamdulillah, sesungguhnya rasa susu nutrigoat ni lebih sedap dari yang engkorang bayangkan... hehe. Serius babe ! Susu ini semua peringkat umur boleh minum, cumanya jika anak-anak seawal umur 2 tahun kebawah, kita galakkan ibunya yang minum.., jadi anak-anak boleh menikmati khasiat susu ini  melalui zat ibu sendiri.

Bila sebut susu kambing, mesti terbayang tentang bau hamis, hanyir, dan macam-macam lagi kan? Haaa..itula.. you all tak tahu.. silap tu persepsi itu dah kuno yer..tak boleh diguna pakai dah, sebab susu nutrigoat miracle ni bebas dari sebarang bau dan bebas juga daripada sebarang rasa yang pelik-pelik. Yang boleh dijamin, hanyalah kesedapan yang membuatkan sesiapa sahaja yang meminumnya akan menjadi 'ketagih' nak lagi.. dan lagi.. benar ! 



Nutri Goat Miracle 8 ini  merupakan minuman kesihatan yang sememangnya berasaskan susu kambing dan kombinasi zat 8 makanan sunnah seperti kurma, kismis, habbatus sauda dan sebagainya. Complete dalam 1 sachet. Berbaloi bukan ? Cubalah !

Kebaikan mengamalkan Nutri Goat Miracle 8

Merendahkan kolestrol
Memberi tenaga kepada ibu mengandung
Mengurangkan risiko jaundice pada bayi
Sumber kalsium yang tinggi
Melawaskan perkumuhan
Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
Menguatkan sistem imunisasi
Meningkatkan daya ingatan dan fokus
Menambahkan susu badan 
dan sebagainya 



Bagi Rara sendiri, setelah mencuba susu Nutri Goat Miracle 8 ini , perubahan pertama yang dapat dilihat adalah ia dapat mengurangkan insomnia - kesukaran tidur pada waktu malam. Kalau sebelum ni Rara sering tidur lewat sebab tak terlena, padahal memang niat nak tidur tapi tak boleh. Lepas minum susu ni, sekejap saja dah boleh tidur. Serius.... so tidur memang tiptop dan bila bangun pagi, badan rasa ringan dan segar, terbaik dari ladang giteww.. Alhamdulillah,dapatlah subuh yang sangat berkualiti. Siapa yang tak nak oiiiiii :) 
Jadi sejak itu Rara amalkan Nutri Goat ini sampai sekarang. Walaupun kadang-kadang terputus bekalan sebab tak dan duit, tapi bila dah dan duit, memang beli lah susu ni. Yummmyyyy ! InsyaAllah ia dapat menambahkan kalsium dalam badan ni. Rara kan kurus sangat, elok sangatlah kan minum susu ni. 

Rara nak syorkan kepada rakan-rakan dan pembaca semua, kalau nak ubah gaya pemakanan/minuman kepada gizi yang lebih sihat, cubalah Nutrigoat Miracle 8 ini ya ? Nanti kalau dah cuba, jemputlah komen disini and bagitau maklum balas u all kalau sudi. Ehem2. Till we meet again, xoxo :) 

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh lah langsung hubungi admin di :


Contact : 019-3497868

selamat mencuba ! 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Monday, June 16, 2014

Bersama eWana.fm @ Segmen Hai Blogger !

Assalamualaikum

Hari Jumaat lepas, Rara dan Ena (Aina Roseberry)  berpeluang untuk memeriahkan konti  eWana.fm dalam segmen Hai blogger ! :)  Kami  dijemput oleh  orang kuat  Hai blogger iaitu Halim Brothers. Segmen ini adalah untuk memberi peluang kepada bloggers bagi merasai sendiri pengalaman menjadi DJ dan berkongsi mengenai blog masing2 sepanjang waktu on air.


U olls mesti tertanya-tanya  pasal kewujudan eWana.fm ni kan? Haaa... Kalau u all  nak tahu, eWana.fm ni merupakan radio internet. Ia memudahkan pendengar berinteraksi secara live dengan DJ bertugas dengan menggunakan teknologi terkini secara audio, video dan elemen interaktif seperti internet chat, internet video call dan lain-lain.  

Kalau macam Rara sendiri, first time dengar eWana.fm ni masa Syasya Solero di jemput ke sana dan promote di fb dia. "Macam cantikkk je. Macam comellll.. jerrr."









Now,giliran kami plak ke konti ni.. tp bukan sbb viral video la..Hehe..Kami datang as a blogger. Alhamdulillah, teruja. First time masuk konti dan jadi DJ yang tidak terlatih. Hehe.  



Lokasi eWana.fm ini adalah berdekatan dengan Wangsa Walk. Sangat mudah untuk dicari kalau lepas nie rakan-rakan blogger lain nak join. Yaaa.. Tapi kami ni, sebab kali pertama pergi sana.. kami tak tahu jalan nak pegi eWana, tapi dengan bantuan Brado Kapak, kami selamat sampai. Thanks BK ! *Dengan muka baru bangun tido lagiii.. hehehe*

Straight from ig ena. Sambil tunggu Brado Kapak 

Bila sampai kat sana, Halim jemput kat bawah. Tak perlu terkapai-kapai. Tq banyak2 :)  Lepas masuk konti, kami diberikan taklimat oleh kak Sya dan Halim sendiri, mengenai perkara-perkara yang perlu kami tahu mengenai segmen ini, cara mengendalikan benda2 alah dalam konti tu dan sebagainya lah.. Dan perkara yang paling penting, mestilah pengisian yang perlu kami kongsikan bersama pendengar eWana.fm. Bukan saja-saja sembang kosong ya.... ( padahal merapu jugak banyak,nerves! )

Study sebelum ke udara. Flyyyy

Antara perkara yang perlu kami buat dan kongsikan adalah promo hai blogger, pengenalan diri, pengisian blog, dan cara untuk hubungi kami serta perlu mempromosikan aplikasi terbaru Hai Blogger dan Facebook Page Hai Blogger!


Install ---> HaiBlogger! 

Start | Ena ngn Rara sama-sama ''Ena dulu lah ! Akak dulu lah ! Ena dulu lah !''  Hahahaa.. last2 okayy laa i olls kan kakak..kena la tunjuk contoh kat budak manja neh. Kan..Haha..Okaayyy kak Rara dulu..Mula2 susah sangat nak buat.. padahal just kena promote je kot. Tergagap la tersasul la terjerit la ter (tercirit tak de ok!) ter macam-macam la.. Pastu lama2 ok dah... cakap macam tengah present assignment jer. Poyo poyo poyo angattt... Lol.


*kalau salah cakap tu buat-buat tak dengar hokeh,jangan kutuk ! haha..*

Lepas habis sejam Rara ke udara.... wow terbang ke udara kau... Giliran Ena plak, masa Ena tengah ke udara, Rara snap-snap pictures. Sebab ena tak bagi masuk ! Argghhh. Segan kateko... hahakssss...

Bersambung.... 


 Hai semua, jemput dengar Rara membebel  perkongsian Rara malam nie, pukul 8 malam tau. Google jer www.ewana.fm . 

Terusssssssssssssssss..... 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, May 25, 2014

Kuotasi persahabatan | Friendship Quotes

Assalamualaikum
Mood : Rindu BFF !


"Friendship is the only cement that will ever hold the world together." 
~ Woodrow Wilson

"Treat your friends as you do your pictures, and place them in their best light." 
~ Jennie Jerome Churchill

"Friendship is unnecessary, like philosophy, like art...It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival." 
~ C.S. Lewis

"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends." 
~ Martin Luther King Jr.

"Friendship without self-interest is one of the rare and beautiful things of life." 
~ James F. Byrnes

"Give me one friend, just one, who meets the needs of all my varying moods." 
~ Esther M. Clark

"The greatest good you can do for another is not just to share your riches but to reveal to him his own." 
~ Benjamin Disraeli

"The only way to have a friend is to be one." 
~ Ralph Waldo Emerson

"The glory of friendship is not the outstretched hand, nor the kindly smile nor the joy of companionship; it is the spiritual inspiration that comes to one when he discovers that someone else believes in him and is willing to trust him." 
~ Ralph Waldo Emerson

"Friendship is always a sweet responsibility, never an opportunity." 
~ Kahlil Gibran

"Friendship is neither a formality nor a mode: it is rather a life." 
~ David Grayson

"If a man does not make new acquaintances as he advances through life, he will soon find himself left alone; one should keep his friendships in constant repair." 
~ Samuel Johnson

"Am I not destroying my enemies when I make friends of them?" 
~ Abraham Lincoln

"You cannot shake hands with a clenched fist." 
~ Golda Meir

"Friendship is one mind in two bodies." 
~ Mencius

"The best way to keep your friends is not to give them away." 
~ Wilson Mizner

"Think where man's glory most begins and ends, and say my glory was I had such friends." 
~ William Butler Yeats

"Stay is a charming word in a friend's vocabulary." 
~ Louisa May Alcott

"Celebrate the happiness that friends are always giving, make every day a holiday and celebrate just living!" 
~ Amanda Bradley



"If we would build on a sure foundation in friendship, we must love friends for their sake rather than for our own." 
~ Charlotte Bronte

"The person who tries to live alone will not succeed as a human being. His heart withers if it does not answer another heart. His mind shrinks away if he hears only the echoes of his own thoughts and finds no other inspiration." 
~ Pearl S. Buck

"I am a big believer that you have to nourish any relationship. I am still very much a part of my friends' lives and they are very much a part of my life. A First Lady who does not have this source of strength and comfort can lose perspective and become isolated." 
~ Nancy Reagan

"Friendship with oneself is all important, because without it one cannot be friends with anyone else in the world." 
~ Eleanor Roosevelt

"A true friend is someone who thinks that you are a good egg even though he knows that you are slightly cracked." 
~ Bernard Meltzer

"A friend is someone who sings your heart's song back to you when you have forgotten the words." 
~ David Coppola, Ph.D.

"Some people come into our lives and quickly go. Some people move our souls to dance. They awaken us to new understanding with the passing whisper of their wisdom. Some people make the sky more beautiful to gaze upon. They stay in our lives for awhile, leave footprints on our hearts, and we are never ever the same." 
~ Flavia


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Food Review by bloggers @ U-Cafe Restaurant.

Assalamualaikum

Konon2 ini entry sambungan kepada entry tempoh hari, 

Yaa.. Memori kali pertama pergi food review, memang tak sangka yg blogger kena makan sebanyak tu. Hehe. Seronok.. Ekceli Rara nie bukan jenis ''pemakan tegar'' , tengok body la, kerempeng nak arwah =P Tapi bila ikut bloggers otai nie pergi food review, selera makan naik mendadak. haha.... 

Aina Roseberry nie la yang bertanggungjawab bawak Rara..Kalau dia tak ada, memang tak kan pergi kelumpo sorang2... mek maroh.. he. Tq Aina. XoXo ! Thanks juga kepada kak Ida Baharum sebab approve blog Rara. :) 


 Nie air yg Rara pilih.Fresh Lemon Honey Drink. 
Sampai2 kunyah anggur dalam tu dulu. Ngapp. Ngapp. Sedap sangat,errr mintak dua gelas lg boleh? 


Nah.. antara menu yang kami cuba. Semua sedap... kalau tak caya tengok apa yang dorang tulis kat blog masing2. Dorang pandai tulis, iteww merangkak rangkak. Hihi. Malu. 



Ok selamat ber-blogwalking u olls =p

 
 Yang nie tak nak ulas apa2. No komen please. Heee. 


 Nie Rachel. Dia tengah terangkan pasal makanan2 yang disediakan kepada kami. Dari segi style, pakej,harga dan lain-lain. Sorang lagi Jonathan. Mereka ni manager restoren ni. Siap bagi kami taklimat lagi, bagusnya.. senang kerja kami.Semua maklumat dah sedia ada. Camni arr manager terbaikkk :) 


Camni arr kalau nak jadi  blogger food review.. umm umm ambik gambar dulu baru boleh makan... hehe. Tu belum masuk part selfie dgn makanan lg tu :) 


 Jangan marah ea nak tempek gambor dinding.... Smart kan? 


 Mari2.. mari pilih menu minuman... istimewa di U-Cafe Wangsa Walk 

Next... curik gambar dari blog Ena. Lawa sikit. Tab Rara kamera belakang mcm... *&% :) 
Memandangkan Rara nie pemalu plus sopan santun (uwerk!) so bergambar pun ngan kakak and adik2 jer... hee.. heee... Segan ekceli..semua baru kenal.. Ngan Ena sendiri pun baru first time keluar sama-sama walaupun tinggal berdekatan. Tapi sekarang nie dah hampir tiap hari kuar sama-sama dah. Hee. 


 Oh memang tak pelik langsung kalau Rara paling pendek... hihi. Dalam gambar kelas pun paling pendek gak -_- mujur la kiut . *panggg sebijik*


Kite ngn blogger-blogger otai... Ahh segan la cmni. Kite ke paling kanak2 kat sini? *panggg lagi sebijik


 Let us be grateful to people who make us happy, they are the charming gardeners who make our souls blossom. 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, May 14, 2014

Nak makan sedap-sedap? Jom ke U-Cafe, Wangsa Walk!

Assalamualaikum

Hi semua.. apa khabar? Dah makan belum? 
Ececeee.... tanya orang dah makan ke belum ya... Bukan apa.. hari ni Rara nak kongsi sikit tentang tempat makan yang best dan menu yang super sedap daripada restoren yang ekslusif  iaitu... U-Cafe
Entry kali ni, Rara fokus pada menu yang ada dulu ya. Yang lain-lain, coming soon :) 

Okay ini alamat penuh restoren ni. Jemputlah datang ya.

U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia

Ok dah, jemput tengok apa yang kami makan.. ^_^ 

Penang Curry Laksa : RM 13.90


Nasi Bonjori : RM 13.90


Salmon Fillet : RM 39.90

Spaghetti Aglio-Olio with Seafood: RM 26.90


 Penang Char Kway Teow : RM 10.90


 Popcorn Chicken Green Salad : RM 14.90

Buat pengetahuan semua,  U- Cafe ni ada beberapa lagi cawangan di tempat lain sekitar Kuala Lumpur iaitu di Sungai Wang, Jalan Sultan Ismail dan ini, Wangsa Walk, Wangsa Maju. Apa yang perlu anda tahu tentang U-Cafe Wangsa Walk ni, ialah.... ia merupakan satu-satunya cawangan restoren yang pork-free . Kepada kawan2 muslim, jangan silap pergi pulak ye. Hehe. Jadi, Restoren U-Cafe kat Wangsa Walk ni 100% halal, boleh tengok sendiri sijil halal ya... no more was-was. Awesome. 

 Fried Rice in Japanese Style : RM 17.90

 Pan Fried Kway Teow with Beef : RM 10.90


 Stir Fried Glass Noodle with Soft Shell Crab : RM 17.90

 Nasi Lemak : RM 13.90

 Combo Platter : RM 26.90


 Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel : RM 17.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk & Season Vegetables in Yam Basket Rice : RM 20.90


 Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop : RM17.90

 Fried Kailan with Salted Fish : RM 13.90


 Fried Prawn with Salted Egg-Yolk (Big) : RM 38.90

Classic Chicken Carbonara : RM 18.90

Stir Stewed Chicken with Three Cups Soya Sauce (Big) : RM 20.90

Honestly memang sedap makanan kat sini, kalau boleh, tak nak share. Haha.. nampak tak tamak di situ... Macam-macam jenis ada... Japanese style,Chinese Style, Asian style, dan lain-lain. Ikut sedap rasa kita lah nak yang macam mana... order je :) 


Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan bolehlah hubungi krew mereka di :
1) 019 3133668 ( Rachael Chin)
2) 03 21429686 (Cawangan Sg.Wang)
3) 03 41319686 (Cawangan Wangsa Maju)


By the way ini kali pertama Rara join food review bloggers, selain daripada dapat kekenyangan, dapat kawan-kawan baru :) They all tersangatlah sporting n havoc. Hahaha. Tak caya? Tengok nii.. 



Heheee... terbaikkkk ahhhhh sisters2 semua.. nak upload lagi gambar, wait n see :) Tataaaaaaa....


Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts