Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Friday, December 12, 2014

Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap

Assalamualaikum

Review produk | Feedback - Nutrigoat Miracle 8 | Susu Sedap | Bulan ramadhan yang lepas adalah kali pertama Rara diperkenalkan dengan minuman susu nutrigoat ini. Pada mulanya terasa 'berat hati' nak minum sebab minuman ini sah-sah susu, dan sangat jarang Rara engkau ni nak minum susu.... hehe... Tapi disebabkan kawan-kawan blogger cakap susu nutrigoat miracle 8 ini sedap, maka terpengaruh jugalah Rara ingin mencubanya. Alhamdulillah, sesungguhnya rasa susu nutrigoat ni lebih sedap dari yang engkorang bayangkan... hehe. Serius babe ! Susu ini semua peringkat umur boleh minum, cumanya jika anak-anak seawal umur 2 tahun kebawah, kita galakkan ibunya yang minum.., jadi anak-anak boleh menikmati khasiat susu ini  melalui zat ibu sendiri.

Bila sebut susu kambing, mesti terbayang tentang bau hamis, hanyir, dan macam-macam lagi kan? Haaa..itula.. you all tak tahu.. silap tu persepsi itu dah kuno yer..tak boleh diguna pakai dah, sebab susu nutrigoat miracle ni bebas dari sebarang bau dan bebas juga daripada sebarang rasa yang pelik-pelik. Yang boleh dijamin, hanyalah kesedapan yang membuatkan sesiapa sahaja yang meminumnya akan menjadi 'ketagih' nak lagi.. dan lagi.. benar ! 



Nutri Goat Miracle 8 ini  merupakan minuman kesihatan yang sememangnya berasaskan susu kambing dan kombinasi zat 8 makanan sunnah seperti kurma, kismis, habbatus sauda dan sebagainya. Complete dalam 1 sachet. Berbaloi bukan ? Cubalah !

Kebaikan mengamalkan Nutri Goat Miracle 8

Merendahkan kolestrol
Memberi tenaga kepada ibu mengandung
Mengurangkan risiko jaundice pada bayi
Sumber kalsium yang tinggi
Melawaskan perkumuhan
Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
Menguatkan sistem imunisasi
Meningkatkan daya ingatan dan fokus
Menambahkan susu badan 
dan sebagainya 



Bagi Rara sendiri, setelah mencuba susu Nutri Goat Miracle 8 ini , perubahan pertama yang dapat dilihat adalah ia dapat mengurangkan insomnia - kesukaran tidur pada waktu malam. Kalau sebelum ni Rara sering tidur lewat sebab tak terlena, padahal memang niat nak tidur tapi tak boleh. Lepas minum susu ni, sekejap saja dah boleh tidur. Serius.... so tidur memang tiptop dan bila bangun pagi, badan rasa ringan dan segar, terbaik dari ladang giteww.. Alhamdulillah,dapatlah subuh yang sangat berkualiti. Siapa yang tak nak oiiiiii :) 
Jadi sejak itu Rara amalkan Nutri Goat ini sampai sekarang. Walaupun kadang-kadang terputus bekalan sebab tak dan duit, tapi bila dah dan duit, memang beli lah susu ni. Yummmyyyy ! InsyaAllah ia dapat menambahkan kalsium dalam badan ni. Rara kan kurus sangat, elok sangatlah kan minum susu ni. 

Rara nak syorkan kepada rakan-rakan dan pembaca semua, kalau nak ubah gaya pemakanan/minuman kepada gizi yang lebih sihat, cubalah Nutrigoat Miracle 8 ini ya ? Nanti kalau dah cuba, jemputlah komen disini and bagitau maklum balas u all kalau sudi. Ehem2. Till we meet again, xoxo :) 

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh lah langsung hubungi admin di :


Contact : 019-3497868

selamat mencuba ! 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Photoshoot GEEK

Assalamualaikum

Hai ! ^_^    

Mood ceria jer bila mengenang zaman muda-muda dulu. Haha... Zaman kak Rara engkorang ni aktif menjadi seorang talent di universiti. Huhu. Sedar ataupun tidak, dah 6 bulan Rara tamat pengajian di UPSI. Alhamdulillah, walaupun sekarang belum di 'posting' kan ke mana-mana sekolah, (interview pun belum panggil lagi)  sekurang-kurangnya kak Rara engko ni tak duduk saje kat umah ternak lemak tau. Dia jadi cikgu tuisyen di Pusat Tuisyen Masyarakat di KB dan personal tuition teacher bagi sebuah keluarga secara private.  Hashtag - #cikgusukaphotoshoot

And, tak lupa juga Rara sedang sambung berbisness dan kini, dah bukak kompeni kecil-kecilan IRRARA LABEL enterprise. #sayajualtudung ig shop : @irraralabel

Haa, sebut pasal bisness, buat pengetahuan adik-adik semua, Kak Rara dulu start bisness dengan jual baju GEEK ni la.. hehe..Entry --> GEEK T-SHIRT .Baju t-shirt yang dipakai untuk sesi photoshoot ini pun adalah salah satu koleksi yang dijual. Dah sold out semua dah dik oii, tak ada restock dah... huhu ramai sangat yang whatsapp tanya pasal baju geek walaupun dah tulis kat bawah tu, SOLD OUT. hewhew. Tak boleh marah-marah because customer is always right, u olls.

Hari ni, kira throwback lah yer gambar-gambar shoot ni. Kalau tak silap, ni zaman hujung-hujung semester akhir dah.. zaman assignment semua dah submit, thesis dah submit, just tunggu tarikh rasmi untuk balik kg jer. Jadi mari lah kita bergambor. Well, Mastura kan memang suka posing ~ grrrr ;p



 Jurugambar : Safwan Hasbullah 
Lokasi : Padang kawad, UPSI 



LIKE PAGE : Safwan Pictures

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Thursday, December 11, 2014

Tutorial Pakai Shawl Mutiara oleh Mastura Rara

Assalamualaikum

Alhamdulillah  hari ini Rara ada sedikit masa untuk diluangkan bersama pembaca blog Rara ni. Jadi, petang tadi Rara dah siapkan satu tutorial khas untuk hijabista-hijabista yang baca blog rama2 ni ! :) Tutorial pakai selendang mutiara sponsored by Irrara Label. --> ig shop aku dan partner ^_^ @irraralabel

Selendang mutiara ini adalah bermaterial chiffon dan bidang besar sedikit berbanding bidang shawl biasa. So, memang menutup bahagian yang perlu ditutup. Istimewanya shawl ini, dihujungnya ia dijahit secara ruffle rapat dan bertindih. Selain itu,terdapat susunan mutiara (manik bulat putih) yang ditindik khas untuk memastikan pemakainya tampak berseri-seri seperti tuan puteri yang memakai crown mutiara... wahh ! hehe. Style hijabista sekarang la kan ber 'crown-crown' bagai ni. Crown yang simple, nampak comel dan manis kan. Tak der lah nampak overrr sangat kauuu... :) sweetsweet gitu. Kalau u girls pakai lagi sweet tahap aiskrim kelapa extra susu. Yummy ! 

Ok jom layan tuto.

1. Capai selendang mutiara anda 


2. Letakkan selendang di atas kepala seperti biasa satu bahagian pendek dan satu bahagian panjang


3. Pin bahagian bawah dagu 


4. Letakkan bahagian bermutiara di atas kepala dan pastikan ia berada di tengah-tengah dan sematkan dengan jarum.   
(Boleh juga mutiara diletakkan bahagian tepi, mengikut citarasa sendiri) 


5. Kemaskan bahagian depan dan pinkan di bahu dengan brooch/jarum 


6. Bahagian belakang akan automatically jadi terbentuk 3 segi seperti ini. Mudah ! :) 


Siap ! 
Selamat mencuba you all. Kalau nak order tudung macam ni, boleh hubungi Rara di 01127799383 atau pm fb Mastura Rara. 
Kalau nak tengok pilihan-pilihan warna yang ada, jemputlah singgah di ig @irraralabel. Terima kasih :) 


IRRARA LABEL  




Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, December 10, 2014

Bawal Chiffon Manik Exclusive

Assalamualaikum

Tudung bermanik-manik ini biasanya digemari oleh mereka yang telah bekerjaya ataupun orang yang berada. Betulkah ? Hmm, mungkin ada benarnya, mungkin juga ada tidak tepatnya. Sebenarnya, sulaman manik dan labuci pada setiap rekaan tudung adalah mengambil masa yang agak lama dan sangat memerlukan daya fokus yang tinggi dalam menyiapkan sesuatu tudung manik ini. Begitu juga dengan faktor penggunaan manik dan labuci itu sendiri. Jika elok kualitinya, harganya agak tinggi,  maka elok jugalah manik dan labucinya. Oleh itu, amat wajarlah bagi mereka di luar sana menjual tudung manik dengan harga yang agak tinggi. 'Makan' kos tenaga dan kos modal yang tinggi juga okayyyyy. :) 

Walaupun demikian, bagi penggemar tudung manik di blog mastura rama2 dot blogspot, harga tudung manik yang ditawarkan tidaklah setinggi yang dibayangkan, serendah RM 45 sahaja u all, percaya tak? Percayalah.. ~ kasihmu lama tersulam ~

Harga yang ditawarkan amat berpatutan dan memenuhi impian mereka yang teringin nak pakai manik-manik labuci ala-ala mak datin ! :) so, mampu milik bukan? Grab one now, u guys!

Ok dah. Jemput lihat koleksi Tudung Bawal Chiffon Manik Exclusif yang Rara sediakan untuk peminat-peminat IRRARA LABEL. Thank you..



 Jika anda mula berminat, bolehlah hubungi Rara sekarang :) Servis terbaik.... promise  ! 

Ig shop : @irraralabel
Ig owner : @masturarara
Contact : 01127799383 (WA,sms, no calls)
Butik : Vendor boutique, tepi Parkson KB
Cimb / maybank


Yang ini selendang halfmoon saiz S

 Jika anda mula berminat, bolehlah hubungi Rara sekarang :) Servis terbaik.... promise  ! 

Ig shop : @irraralabel
Ig owner : @masturarara
Contact : 01127799383 (WA,sms, no calls)
Butik : Vendor boutique, tepi Parkson KB
Cimb / maybank



 Jika anda mula berminat, bolehlah hubungi Rara sekarang :) Servis terbaik.... promise  ! 

Ig shop : @irraralabel
Ig owner : @masturarara
Contact : 01127799383 (WA,sms, no calls)
Butik : Vendor boutique, tepi Parkson KB
Cimb / maybank

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Tudung gaya baru terkini 2015

Assalamualaikum

Sedar tak sedar, kita telah pun menuju pada pengakhiran tahun 2014 ini.. Emmmm, tak lama dah you olls. Alhamdulillah, bagi penulis sendiri, (aku lew) penulis merasakan tahun 2014 adalah tahun di mana industri fesyen hijab berkembang pesat melalui online. Berbanding dengan tahun-tahun terdahulu, perkembangan fesyen hijab tanah air terutamanya biasanya akan dapat kita lihat melalui kaca TV sahaja namun kini, segalanya cukup mudah dan cepat, iaitu melalui media massa sahaja. Dan yang paling dekat dengan kita adalah, media sosial :)

Satu perkongsian melalui media sosial penulis sendiri, di instagram baru saya @irraralabel ( irrara label ) sudah terdapat beberapa fesyen hijab terkini khas untuk di fenomenakan pada tahun 2015 nanti. InsyaAllah.

mastura rara
 
mastura rara
Mutiara Shawl

Salah satu bentuk hijab yang didatangi secara separa instant. Mutiara yang sengaja disusun di atas kepala menjadikan pemakai kelihatan seperti memakai mahkota yang cukup simple tapi comel. Kan? Hehe :) Direka khas untuk memudahkan hijabster memakai selendang dengan hanya 30 saat sahaja. Kepada semua pembaca, cubalah, dan rasai perasaan menjadi princess sekarang juga !

Price : RM 30 termasuk poslaju

Material : Chiffon

Bidang : 50"

Order : 01127799383  atau pm fb MASTURA RARA

Ig shop : @irraralabel

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts