Join kawasan gadis cantik jejaka tampan

Saturday, October 17, 2015

Two years ago

Assalamualaikum

Godek-godek lappy malam ni, terjumpa gambar-gambar dua tahun lepas. Gambar bersama Lela... masa ni kami tengah tunggu bas untuk balik ke rumah sewa selepas sejam di pasar malam :) Macam tu lah life semasa menjadi pelajar UPSI dulu. Masa ni kami tak ada kenderaan sendiri lagi, jadi pengangkutan utama adalah bas, kedua adalah teksi, dan ketiga adalah kereta skandal. Emmm. haha 

Rindu zaman belajar. Tapi tak rindu saat buat assignments dan thesis ok. 


 Semoga persahabatan kita kekal sampai tua. Heee. 



Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Wednesday, October 7, 2015

Kuotasi cinta menarik | Motivasi cinta

Assalamualaikum






Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Rupa tidak cantik ? Anda ada kelebihan !

Assalamualaikum


Sumber : Tentang kita 

Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Waktu doa mustajab | Dimakbulkan

Assalamualaikum

Kadang- kadang bila kita sudah tidak ada tempat untuk bergantung, kita lupa akan kebergantungan kita yang hakiki, yang satu-satunya tempat bergantung adalah kepada Allah S.W.T..

Korang pernah tak rasa macam doa korang tidak dimakbulkan?
Aku pernah !
HAHAHAHAA

Jadi bila ada masa sikit, jom lah kita sama-sama semak balik apa yang kita buat semasa atau sebelum berdoa itu.. salah satu faktor kenapa ya doa kita tidak diangkat.. emmm waktu kita berdoa tu tidak sesuai... huhu.

Contohnya macam saya sendiri, suka-suka saja bah berdoa apabila teringat. Walaupun masa tu tengah shopping.
Bah, check balik waktu yang sesuai untuk berdoa....





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Sunday, September 13, 2015

You.. Just go.

Assalamualaikum

Aku ada 1 soalan. Soalannya adalah......

''hari apakah aku cuti ? ''

Isnin - Jumaat sekolah..
Jumaat - Ahad kem atau program...

Sapa dapat jawab soalan ni aku bagi hadiah :)

**********************


You, boleh u pergi sekarang ?
Sebelum saya berterus terang.

You, i tak mampu.
Cinta ini bukan untuk kamu.

You.., jurang ini terlalu jauh...
Suatu hari nanti engkau atau aku akan jatuh.
You, kita belum terlewat
Untuk hentikan apa yang sedang dibuat.


*******************************


Kredit gambar : Langit Di Hati Orked :  www.facebook.com/Langit DiHati Orked
                                                        Penulis : Iman #puisibawahlangit 
                                                     http://puisibawahlangit.blogspot.my





Terima kasih sudi bace,dah follow kita? :)

Popular Posts